Erityisen pienet vieheet ovat tehokkaita tietyissä olosuhteissa. Jos kalat ovat pieniä, arkoja tai heikolla syönnillä, pienikokoinen UL- eli Ultra Light -viehe on kokeilemisen arvoinen.
X-Rap Peto Burger
X-RAP PETO BURGER by Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho
Kalasta
kalasta noin 1,5 kg hauki (pituus noin 60-65 cm)
tainnuta, verestä, jäähdytä
Esivalmistele
perkaa hauki
fileoi
jauha ruodolliset fileet kahteen kertaa myllyssä tai fileoi ruodottomaksi ja jauha kertaalleen
turvota 1,5 dl korppujauhoja maidossa, kalaliemessä, tms.
tai pehmennä nesteessä kuivanutta leipää
Tee haukimassa pihvejä varten
jauhettu hauki
korppujauho-/leipämassa
purista yhden limen mehu
suolaa maun mukaan
musta- ja/tai valkopippuri
2 dl smetanaa tai kermaviiliä
2 kananmunaa
Perusseokseen voit lisätä esim. chiliä, sipulia, valkosipulia, parmesanjuustoa, jne. maun mukaan
sekoita tasainen massa (käytä tehosekoitinta, mikäli sellainen on käytettävissä)
massa saa olla kostea ja helposti muotoiltava
anna massan levätä 2 h – 1 vrk jääkaapissa jolloin maku tasaantuu
Haukipihvien paistaminen
paista koepala pannulla voi-rypsiöljy seoksessa (1/3 osa rypsiöljyä) ja tarkasta maku
mausta massaa tarvittaessa lisää
leivitä pihvit hapankorppuista tai corn flake -muroista tehdyllä murulla tai koppujauholla
levitä muruke leivinpaperille, lisää muotoiltu pihvi murukkeen päälle, lisää muruketta myös pihvin päälle, taputtele tarvittaessa
paista leivitetyt haukipihvit semikovalla lämmöllä molemmin puolin kypsäksi (varo ylikypsentämistä ettei pihvi kuivu)
Hampurilaisen kokoaminen
Lämmitetyn sämpylän tai leivän väliin kasataan haukipihvin seuraksi esimerkiksi
salaattia
majoneesia (jos käytät valmismajoneesia, sekoita sen sekaan esim. karkeaa dijon-sinappia, wasabia, piparjuurta, tms. maun mukaan)
tomaattisiivuja
juustoa
jne. oman maun ja jääkapin tilanteen mukaisesti
Kireitä Siimoja!
Tutustu myös:
www.kireitasiimoja.fi/käsittele-saaliskalasi-oikein