Rapala Shadow series -vaaput

Rapala Shadow series -vaaput

Rapalan tekninen Shadow Series -vaappusarja on suunnattu heittokalastajille. Vaapuissa on Rapalan tapaan herkullinen uinti myös tasaisella vedolla (vetouistelu), mutta ominaisuudet tulevat todella esille aktiivisesti uitettaessa. Shadow Series -vaappujen uittaminen on todella hauskaa, ei ainoastaan saalisvarmuuden vuoksi, vaan koska kalastajan käsiala todella vaikuttaa vaapun käyttäytymiseen aivan eri tasolla kuin mihin on totuttu.

”Keep on the Strike Zone”

Rapala Shadow -vaappua voi uittaa aktiivisesti ”ottivyöhykkeellä” pidemmän aikaa kuin tavanomaista viehettä. Aktiivisella uitolla Shadow-sarjan vieheen saa kääntymään sivulta sivulle eli eräänlainen pinnan alla tapahtuva walk-a-dog uitto. Vaappu siis etenee sivulta sivulle, mutta eteenpäin vain lyhyen matkan jolloin se pysyy todennäköisellä ottialueella (esim. ruovikon reuna) kauemmin.

Sopivasti puolitiukalla siimalla uitettaessa Rapala Shadow-vieheen saa kääntymään lähes 180 astetta eli vaapun nokka osoittaa lähes tulosuuntaansa. Tätä ominaisuutta hakiessaan Rapalan Vääksyn tuotekehitysyksikkö joutui tekemään kymmeniä protoja, ennen kuin sopiva rakenne löytyi. 

Rapala Shadow Series -vieheiden tehosta kotimaisilla vesillä kertoo myös Shadow Rap -vaapun valinta Erä-lehden VUODEN VIEHE HAUELLE -maininnan arvoiseksi. Haukitestin sivusaaliina testiryhmä sai myös meritaimenen ja monsteri-kokoluokan toutain katkoi siimat. Tämä kertoo Shadow Rap -vaapun monipuolisuudesta.

Katso tarkemmin: www.kireitasiimoja.fi/testitulokset

Kuolevan kalan liike

Rapala Shadow Rap Shad

 

Kun pikkukala kuolee, se vajoaa joko hitaasti kohti pohjaa pää alaviistoon osoittaen tai nousee pintaan pää hieman yläviistoon osoittaen. Tätä Rapalalla kutsutaan kuolevan kalan liikkeeksi. Rapala Shadow Rap Minnow -vaapun runko on hitaasti uppoava kun taas korkeakylkisemmän Shadow Rap Shad nousee hitaasti kohti pintaa. Pysäytettynä kumpikin vaappu asettuu tarkasti kuolevaa syöttikalaa imitoivaan asentoon noustessaan pintaan (Shadow Rap Shad) tai vajotessaan hitaasti kohti pohjaa (Shadow Rap).

 

Katso video vaapun suunnitteluun osallistuneesta kalastajasta:

Rapala Shadow Rap -käyttövinkkejä. Huomio erityisesti ohjeet löysästä siimasta.

Katso Rapala Shadow Rap Shad -käyttövinkkejä:

Vaappujigaukseen

vaappujigaus

Rapala Shadow Rap ja Shad sopivat rakenteensa vuoksi erinomaisesti vaappujigaukseen. Täsmä tekniikka yhdistää tehokkaasti saalisvarman vaapun sekä jigauksesta tutun pohjan välittömässä läheisyydessä kalastamisen. Rapala Shadow Rap Shad on kunnostautunut jopa alle asteen lämpöisessä vedessä vaappujigaten kuhalle tarjottuna.

Tutustu vaappujigaukseen: www.kireitasiimoja.fi/vaappujigaus