Rapala Pro Guide- ja ProAngler Finland -kalastusoppaat

Rapala Pro Guide - ja ProAngler Finland-ohjelmien tavoite on kehittää suomalaista vapaa-ajan viehekalastusta ja kalastuskulttuuria. Näiden ohjelmien ja oppaiden kautta välittyy tietoa jolla vapaa-ajan viehekalastaja voi kehittyä harrastuksessaan. Parhaiten tämä onnistuu yhdistämällä suomalainen kalastusosaaminen, tuotekehitys, opastoiminta ja kalastajat saumattomaksi kokonaisuudeksi. Välinekehitys, koulutus ja opastus palvelevat kaikkia kalastajaryhmiä aloittelijoista aktiivikalastajiin.

Rapala Pro Guide - ja ProAngler Finland -ryhmien ammattikalastusoppaat edustavat Suomen kalastusoppaiden kärkikastia niin opastustaidoiltaan kuin henkilökohtaisilta kalastustaidoiltaan. Kaikki opasryhmiin kutsutut jäsenet ovat ammattioppaita joille viehekalastus on työ, mutta myös intohimo. Nämä Rapala Pro Guide - ja ProAngler Finland -kalastusoppaat toimivat eri puolilla Suomea ja jokaisella on omat erikoisosaamisalueensa niin kalastusympäristön- kuin tekniikoidenkin suhteen.

Rapala Pro Guide - ja ProAngler Finland -kalastusopas on työssään näköalapaikalla tarkkailemassa koko aktiivikalastuksen kirjoa. Opastoimintansa kautta he saavat omien käyttökokemustensa lisäksi suoraa palautetta erityyppisiltä kalastajilta aina satunnaisesta harrastajasta aktiivikalastajiin sekä haukispesialistista lohenuistelijaan. Tämän vuoksi he ovat avainasemassa kehitettäessä uusia kalastusvälineitä ja -tekniikoita.

Oppaiden asiantuntemus ja -kokemus on vapaa-ajan viehekalastajan käytettävissä opastusvideoiden, valintaoppaiden, tv-ohjelmien, messutapahtumien ja muiden materiaalien kautta.

Tuotekehitys

Nykyaikainen tuotekehitystyö ei enää onnistu vain maakohtaisesti, saati sitten vain yhden tuotemerkin tuotteita kehittämällä. Rapala Pro Guide - ja ProAngler Finland -ohjelmat ovat osa kansainvälistä tuotekehitystä. Yhdistämällä maakohtaisen ideat ja kenttätestauksen kansainväliseen tuotekehitykseen, takaavat suomalaisille kalastajille soveltuvat tuotteet ja uusia elämyksiä rikastuttamaan meille kaikille kalastajille tärkeää harrastusta.

Kalastusoppaat tuotekehityksen tukena

Tero Ruoho on toiminut kalastusoppaana yli 10 vuoden ajan. Toiminta-alueena hänellä on vuoden ympäri merialue Pernaja-Tammisaari sekä Etelä-Suomen järvet ja joet. Tero on kouluttanut itseään aktiivisesti ja lopputulos on kokkaava kalalastusopas.
Linkki: Lue lisää
Markku Tiusanen edustaa Suomen kalastusoppaiden kärkikastia jolle viehekalastus on työn lisäksi intohimo. Henkilökohtaisilta kalastustaidoiltaan hän on Euroopan parhaimmistoa, josta osoituksena World Predator Classic -kilpailujen kolmas ja neljä sija sekä kaksi joukkuekilpailun voittoa Team Rapala -joukkueen kanssa.
Linkki: Lue lisää
Timo Koikkalainen on toiminut kalastusoppaana hieman yli 15 vuoden ajan. Toiminnan ydinaluetta ovat Keski-Suomen järvillä ja koskilla. Lähialueilla on tarjolla enemmän upeita koskia kuin missään muualla Suomessa. Myös heittokalastus järvillä kuuluu ohjelmaan.
Linkki: Lue lisää
Antti Anttila edustaa nuorempaa sukupolvea Rapala ProGuide -ryhmässä. Antti opastaa asiakkaitaan kestävän kehityksen mukaisten toimintatapojen saattelemana kohti suuria saaliita.
Linkki: Lue lisää
Jo miehen ikään ehtinyt Juha on yksi Suomen tunnetuimmista kalastusoppaista. Hän toimii myös urheilukalastuksen opettajana ja näyttötutkintomestarina.
Linkki: Lue lisää