Pelican Predator 103 -minivene testissä

Pelican Predator 103 on kahden hengen kevyt ja helposti liikuteltava minikalastusvene. Sen ominaisuudet ovat parhaimmillaan pienissä vesistöissä ja lyhyillä siirtymillä. Se sopii siis täsmäveneeksi pienille järville tai vaikka joelle. Ja jos veneramppi on jäässä Predatorilla pääsee kalaan ja avovesikausi pitenee mukavasti.

 

Video-esittely Pelican Predatorin omaisuuksista.

 

Pelican Predator 103 -miniveneessä on ergonomiset, ympäri pyörivät kuppi-istuimet.

Pelican Predator -minivene on 3,13 metriä pitkä ja 1,49 metriä leveä kahden hengen minivene. Se on tehty kestävästä ja käytännössä repeämättömästä RAM-X -muovista, josta kanadalainen Pelican valmistaa myös kanootteja ja kajakkeja. Veneessä on kaksi pyörivää kuppi-istuinta. Pelican Predatorissa on kaksi luukulla suljettavaa osastoa. Toinen niistä on suunniteltu sähkömoottorin akulle. Keulassa ja perässä on kiinnityspisteet moottoreille ja niistä on vedetty sähköjohdot akkuosastoon eli voit valita haluatko käyttää sähkömoottoria keulassa, perässä vai molemmissa. Veneeseen voi laittaa halutessaan maksimissaan 7 hv:n perämoottorin.

Pelican Predator 103 -miniveneessä on keskellä luukkujen alla kalasumppu ja valmiiksi keulaan ja perään kaapeloitu akkukotelo. 

Testasimme Pelican Predatoria kahdella kalareissulla aikaisin keväällä, kun venerampit ja suurin osa rannoista olivat vielä jäässä. Veden lämpötila lähenteli 0 C astetta.

Pitkän talven kevään ensimmäisinä lämpiminä päivinä pitää päästä kalaan. Predator-miniveneen liikutteluun käy mainiosti peräkärry. Pari telttapatjaa pehmikkeeksi ja Predator asettui tukevasti kärryyn. Kaksi kevyttä kuormaliinaa paikoilleen ja paketti oli valmis pienvesistöjen valloitukseen. Kaksi kalamiestä liikuttelee venettä vaivattomasti kärryyn ja takaisin. Parin kymmenen metrin kantomatka sujuu hengästymättä.

Pelican Predator istahti peräkärryyn. Lisäksi tarvitiin pari telttapatjaa pehmusteiksi ja kevyet kuormahihnat. 

Hangella Pelican Predator liikkuu jopa liiankin vauhdikkaasti vesirajaa kohti työnnettäessä (onneksi veneen keulassa oli köysivarmistus, ettei mennyt uimahommiksi liki 0 C asteisessa vedessä).

Kevyt Pelican Predator liukuu lumessa liukkaasti

Jos Pelican Predatoria tarvitsee kantaa tai nostella, akku kannattaa nostaa paikoilleen vasta rannassa, ettei kannettava massa karkaa liian suureksi. Perinteisten akkukenkien kiinnittämiseen tarvitaan yleensä työkaluja, mutta veneeseen asentamamme MinnKota pikaliittimet ovat kerrassaan mainiot. Sähkömoottorilta tulevien johtojen kiinnittäminen vie aikaa noin puoli minuuttia.

Predatorin akkukotelo sekä akku, jossa pikaliittimet

Kaksi aikamiehen kokoista kalaukkoa, läjä vapoja, kaksi täysmittaista akkua (kaikuluotaimelle ja sähköperämoottorille), ankkuri köysineen, sähköperämoottori, haavi, eväät ja kaksi isoa kassillista vieheitä mahtuu mukaan – tosin varustehullun kannattaa hieman harkita mitä miniveneeseen lastaa mukaan. Pelican Predatorin perään kiinnitimme Minn Kota Endura 30 -sähköperämoottorin, joka jaksoi työntää venettä ja yli 250 kg kuormaa kohtuullisesti. Koneen teho riitti kalastuskäyttöön, mutta hieman isompi työntövoima (40-50 lbs) olisi ehkä parempi. Toistuville kilometrien siirtymille polttomoottori on harkinnan arvoinen lisälaite.

Pienen totuttelun jälkeen pienessä tilassa oppii toimimaan ja tavarat löytävät paikkansa. Pelican Predator 103 tuntui yllättävän tukevalta. Erityistä kiitosta ansaitsevat Pelican Predatorin pyörivät penkit, jotka tuntuvat luksukselta soutuveneen tuhtoon verrattuna. Penkeillä istutaan melko korkealla, joten kalastajalle ei ole tarvetta nousta seisomaan, vaan kalastukselliset tilanteet sujuvat hyvin myös istuen. Heittokalastuksessa penkki kääntyy heittosektorin suuntaan, joka on luksusta soutuveneeseen verrattuna. Pelican Predator on kuin luotu pystyjigaukseen (http://kireitasiimoja.fi/vertikaalijigaus). Hallittavuuden kannalta peräsähkömoottorilla kannattaa peruuttaa tai vaihtoehtoisesti peräasenteisen sähkömoottorin voi asentaa keulakiinnikkeeseen.

Pelican Predator on varustettu kaikuluotaimella ja vertikaalijigaus on käynnissä

Pienen ja kätevän veneen etu on pääsy paikoille, jonne muuten ei olisi asiaa. Paikat tulee myös kalastettua tarkemmin, kun hevosvoimat eivät houkuttele jatkuviin siirtymiin. Johtuuko sitten tästä vai jostain muusta, mutta kalastus oli erittäin antoisaa Pelican Predator 103 -miniveneen kyydissä.

Pelican Predator -miniveneen voi tuunata oman makunsa ja tarpeen mukaisesti kaikuluotaimella tai kahdella, sähkömoottorilla, vapatelineillä sekä muilla varusteilla.

Kireitä Siimoja!

 

Katso myös:

Pelican Bass Raider 10 kokeessa

Minn Kota Edura Max 50 – se parempi uistelumoottori