Parhaat kalastusvinkit Suomen johtavilta kalastusoppailta

ProTips -kalastusvinkkejä antavat Rapala ProGuide- ja Team Shimano Finland -kalastusoppaat. Näiden kalastusoppaiden henkilökohtainen kalastuskokemus on yhteenlaskettuna yli 250 vuotta. Lisäksi näille Suomen johtaville kalastusoppaille on kertynyt yli 80 vuotta kokemusta toiminnasta asiakkaiden kanssa. Rapala ProGuide- ja Team Shimano Finland -kalastusoppaiden vinkeillä kehityt kalastajana. Yksi vinkki kiperässä tilanteessa saattaa ratkaista kalastuspäiväsi kulun. Kireitä Siimoja!

viikko 24

Erityisen pienet vieheet ovat tehokkaita tietyissä olosuhteissa. Jos kalat ovat pieniä, arkoja tai heikolla syönnillä, pienikokoinen UL- eli Ultra Light -viehe on kokeilemisen arvoinen.

viikko 26

Jokaisella vaapulla on sille ominainen uintisyvyys. Ainoana viehevalmistajana Rapala mittaa jokaisen vaapputyypin ja -koon uintisyvyyden.

viikko 28

Yksi tärkeimmistä kalastajan taidoista on kalojen etsiminen ja löytäminen sillä yli 90 % vesistöjen pinta-alasta on kalatonta.

viikko 30

Jos kala käy kiinni uistimeesi ja mutta ei jää kiinni, on aika käydä aktiivisesti houkuttelemaan kalaa. Ota vapa käteesi ja pumppaa sillä viehettä vuoroin kiihdyttäen ja pysäytellen.

viikko 32

Rapala Jointed Shad Rap -vaapun aika koittaa kun kesällä vedet ovat lämmenneet. Illan hämyssä tarvitaan välillä rajua potkua ja räminää joka kuuluu kauas. Ja sitä tästä kuhakoneesta löytyy.

,
viikko 32

Vieheen uittonopeus on toisinaan olennainen tekijä, joka määrää saaliin laadun ja määrän. Kiinnitä huomiota kelausnopeuteen. sillä kelasi välitys vaikuttaa olennaisesti vieheen nopeuteen.

viikko 33

Seuraava vinkki toimii erityisesti syväuintisille, kelluvarunkoisille vaapuille.

viikko 35

Kovaäänisesti rämisevä ja tärisevä Rapala Clackin’ Rap -vaappu on heittokalastuksessa erittäin monipuolinen viehe.

viikko 36

Rapala ProGuide Timo Koikkalainen on erikoistunut taimenen kalastukseen Keski-Suomen koskilla.

viikko 37

Aloita hyvissä valaistusolosuhteissa petokalojen kalastuksen niiden saaliskalojen luonnollisia sävyjä mukailevilla vieheillä.

viikko 40

Kylmässä vedessä myöhään syksyllä, talvella ja aikaisin keväällä vieheen perusuitto on hidasta tai erittäin hidasta.

viikko 43

Mikäli kala käy kiinni uistimeen ja karkaa tai mikäli näet kalan lähestyvän viehettäsi, mutta hylkäävän sen, kokeile heittosuunnan vaihtamista.

,
viikko 45

Kun syönti on hyvä ja kala on ottipäällä, voit aktiivisesti pyrkiä kalastamaan suurempia kaloja käyttämällä isompia vieheitä.

viikko 47

Kaikuluotain tehostaa kalastusta merkittävästi.

,
viikko 49

Sijoittamalla kelaasi hieman enemmän saat lisää käytännöllisiä ominaisuuksia.

viikko 50

Jäänaskali on jäällä liikkujan edullinen ja luotettava henkivakuutus

viikko 51

Jään sisällä tai alla saattaa piillä kairan terän surma – hiekkaa, puun oksa, pullo, kivi, tms. Nykyisissä jääkairoissa ei ole enää kiinteäteräisiä kruunuja vaan kairan kruunussa on vaihdettavat terät.