Pilkkiminen

Kaikuluotain avaa pilkkijälle uusia näkymiä

Kesällä sama laite palvelee venekäytössä ja kulkee talvella pilkkijäillä. Kaiusta on korvaamaton apu juuri isompien ahventen ja kuhien pilkkimisessä, ja se tuo myös lisää jännitystä harrastukseen. Ja ison kalan kanssa käydyn lähikamppailun jälkeen vapaa puristavat sormet saa vääntää auki vaikka kala olisi jättänyt iskemättäkin.

Rapala Jiggin’ Rap –tasapainopilkin UV-värit

Legendaarinen Rapala Jiggin’ Rap -tasari on saatavana myös UV (ultraviolet) -väreissä.

Onnistuminen on kivaa

Isoa hauen jahtaaminen on meikäläisen osalta sujunut viime kuukausien ajan laihoin tuloksin. Kaloja on kyllä tullut ihan kivasti, mutta kalojen paino on pysytellyt kovin alhaisena. Viime reissulla tähän onneksi tuli muutos; tuloksena oli nimittäin toiseksi suurin hauki mitä olen ikinä saanut. Painoa kalalla oli 10,860 kg ja pituutta 110 cm.

Uudella paikalla

On aina jännittävää mennä uudelle kalapaikalle, varsinkin sellaiselle mistä ei ole oikein mitään kunnon tietoa etukäteen. Pitää vaan mennä kalavehkeiden kanssa paikan päälle ja ruveta kalastamaan. Pikkuhiljaa alkaa uuttaa tietoa kerääntymään ja joka reissulla oppii jotain uutta.

Ice piking

Ehdin jo luulla, että täkykalojen saanti on turvattu koko talven ajaksi. Näin ei kuitenkaan ollut. Ihmettelin jo viime viikolla, kun katiskoihin ei ollut mennyt samaan tahtiin särkiä kuin aikasemmin. Syykin paljastui aika nopeasti: järven pintaa oli laskettu n. 30 cm.

Rapala Jiging Rap

Erä-lehti: ”Pilkkinä Rapala kuuluu tasapainojen eliittiin ja on koosta riippuen mainio viehe niin ahvenelle, kuhalle kuin hauellekkin.”

Pääsiäisreissu ahvenen perässä

Takatalvi ja lumisateet on saanu kalat kovin passiivisiksi. Varsinkin jäälle satanut lumi on tehnyt hallaa syönnille. Kalastusinto on kuitenkin kova, joten pakkohan sinne jäälle on silti päästä.

Tensor -pilkkisiima

Erä-lehti 4/2001, Talvisiimat 0,10 mm: ERÄ-LEHDEN TESTIVOITTO JA TÄYDET VIISI TÄHTEÄ