Kalastajan vuosi

Kalastus on ympärivuotinen ja monipuolinen harrastus. Suomi on pitkä maa, joten sesonkien ajoitus vaihtelee paikkakunnittain, kuten myös kalalajisto. Kalastajalla on kuitenkin aina mahdollisuus päästä suosikkiharrastuksensa pariin. Kireitä Siimoja!

viikko 01

Onko suunnitelmia alkavalle vuodelle? Kokeilisiko uutta kalastustyyliä, etsisikö uusia omia kalapaikkoja vai opettelisiko pari uutta ruokaohjetta joilla kotiväen voisi yllättää.

viikko 50

Vuoden vaihteessa on hyvä katso taaksepäin ja tehdä pientä yhteenlaskua vuoden tapahtumista. Mikä olivat parhaat kalastukselliset tapahtumat ja elämykset.

viikko 47

Onko Sinun lahjalistallasi henkilöitä jotka harrastavat kalastusta tai joiden soisit aloittavan hyvän harrastuksen?

viikko 45

Anna äijällesi lahja joka saa ukon sohvan nurkasta ulkoilmaan tai kalavesille. Raikas ulkoilma tekee hyvää ja akut latautuvat kotitöitä varten.

viikko 43

Vedet viilenevät ja meritaimenet ilmestyvät ensin ulompien saarien vierustoille matalampaan veteen viehekalastajan tavoiteltaviksi.

viikko 41

Oletko haaveillut elämäsi kalastusmatkasta? Mikäli suuntaat pohjoiselle pallon puoliskolle seuraavana kesänä, suunnitelma on syytä käynnistää nyt.

viikko 38

Vesien viiletessä hauet aktivoituvat. Talvi lähestyy ja hauet tankkaavat ravintoa pitkän kylmän kauden varalle.

viikko 36

Illat alkava pimetä ja vedet viilenevät. Syksy lähestyy, kalat aktivoituvat ja alkavat tankata ravintoa pitkää talvikautta varten.

viikko 30

Kuha on loistava kala koska sitä voi pyytää silloin kun kesä on parhaimmillaan. Kesälomasesongin aikaan sen tavoittaa helposti jigaamalla tai vetouistelemalla.

viikko 28

Kesälomalla on aikaa puuhailla kaikkea mukavaa koko perheen kanssa. Kalastus on erinomainen harrastus ja aktiviteetti koko perheelle.

viikko 26

Paras aika kalastaa lohta Tenolla ja Torniojoella on käsillä. Lohen soutu Lapin yöttömässä yössä on hieno kokemus, jonka onnekkaimmat ja taitavimmat kruunaavat nostamalla veneeseen villin lohen.

viikko 24

Kesälomakausi alkaa ja on aika lähteä kalaan. Lähes kaksi miljoonaa suomalaista kertoo kalastaneensa.

viikko 21

Kesäkalastuskausi on jo hyvässä vauhdissa ja toivottavasti jokainen on päässyt vesille. Oletko ajatellut että voisit kehittyä kalastajana ja saada harrastukseesi uutta haastetta?

viikko 19

Jokaisen äidin pitäisi olla kiinnostunut ulkoilusta, kalastuksesta tai luonnosta. Jollei ole, tee jotain – hanki sopiva virikkeellinen lahja!

viikko 15

Meritaimenen tavoittaa viileän ja kylmän veden aikaa läheltä rantoja.

viikko 14

Kohta koitta se hetki jota kalamiehet ja -naiset ovat odottaneet malttamattomana pitkin talvea. Avovesikausi alkaa mereltä sekä Etelä- ja Keski-Suomen virtavesiltä.

viikko 13

Kevätaurinko lämmittää ja avovesikausi alkaa vähitellen. Etelä-Suomessa alkaa siianonginta sesonki heti kun rannat sulavat. Myös meritaimen viihtyy matalassa, auringon jo hieman lämmittämässä vedessä.

viikko 12

Kevätaurinko lämmittää ja lumihanki ohentunut jään päältä. Liikkuminen on helppoa lähes lumettomalla jäällä, ulkoilma on raikasta ja aurinko lämmittää jäällä liikkujaa.

viikko 11

Taimenen koskikalastuskausi käynnistyy yleensä maaliskuun loppupuolella sumukorentojen kuoriutuessa valon ja lämmön keväisestä vaikutuksesta.

viikko 09

Maalis-huhtikuussa on paras aika lähteä pilkille. Kalat aktivoituvat ja käyvät syöttiin hanakammin kuin keskellä talvea.

viikko 07

Mateen kutuaika on keskellä talvea helmi-maaliskuussa. Kutu käynnistyy ensimmäisenä Etelä-Suomessa ja edeten kohti pohjoista.

viikko 06

Ystävänpäivä on 14. helmikuuta. Silloin on juuri oikea aika varmistaa kesän tärkein kalareissu. Ne on syytä laittaa kalenteriin ajoissa, jolloin asianomaisille jää riittävästi aikaa varmistaa osallistumisensa.

viikko 05

Mateen kutuaika on keskellä talvea helmikuussa. Madetta pyydetään pilkkimällä, syöttikoukuilla eli kokkosilla sekä erilaisilla kiinteillä pyydyksillä.

viikko 04

Ystävänpäivä on 14. helmikuuta. Silloin on juuri oikea aika varmistaa kesän tärkein kalareissu.

viikko 04

Oletko valmis ajamaan omalla autollasi 100 000 kilometriä ilman öljynvaihtoa? Voitko olettaa että kalastusvälineesi ovat kunnossa tarkastamatta ja huoltamatta niitä?

viikko 03

Oletko valmis ajamaan omalla autollasi 100 000 kilometriä ilman öljynvaihtoa? Entä voitko olettaa että kalastusvälineesi ovat kunnossa tarkastamatta ja huoltamatta niitä?

viikko 01

Onko suunnitelmia alkavalle vuodelle? Kokeilisiko uutta kalastustyyliä, etsisikö uusia omia kalapaikkoja vai opettelisiko pari uutta ruokaohjetta joilla kotiväen voisi yllättää.