Jigien uittotekniikat

Jigien uittotekniikat

Jos kalat ovat aktiivista ja olosuhteet ovat suotuisat, vieheen valinta tuntuu helpolta ja uittotekniikkaan ei tarvitse kiinnittää juurikaan huomiota. Jigikalastuksen haaste ja suola ovat ne hieman haasteellisemmat päivät jolloin etsitään kalan suun avaavaa jigiä ja uittotapaa. Paras neuvo onkin pitää mieli avoimena, tehdä havaintoja ja kokeilla rohkeasti.

Jigejä on tuhansia erilaisia eikä vain muodon ja koon suhteen vaan myös materiaalin kovuus vaihtelee. Jopa jigipäitä lötyy tusinoittain erilaisia. Lisäksi heittojigaustekniikoita on kymmeniä erilaisia (mm. drop shot, neko, carolina, texas, senko, jne.). Lisäksi käytössä oleva kela, vapa, siima ja peruke saattavat olla olennaisesti erilaiset kuin kaverilla. Kun nämä yhdistetään kalastajan omaan, persoonalliseen uittotapaan sopeuttaa alati muuttuviin olosuhteisiin, kalan aktiivisuustasoon ja mieltymyksiin.

Jigit

”Kapelimestari”

Team Shimano Finland -kalastusopas Juha Happonen esittelee ”Kapelimestari” -uiton. 

 

Juhan välineet:

Erittäin kevyt Shimano Rarenium F 1000 -avokela, notkeahko ja kevyt Shimano Yasei Jigging -vapa, Sufix Pro 8 0,10 mm -monikuitusiima ja Storm So-Run Spike Tail 3” -jigi.

”Putoava lehti”

Rapala ProGuide -kalastusopas Timo Koikkalainen on kehittänyt ”Putoava lehti” -uiton joka toimii erityisesti kylmässä vedessä.

 

Timo välineet:

Kevyt Shimano Rarenium F 2500 -kela, Shimano Yasei Red Jigging -vapa, Sufix 832 0,12 mm -monikuitusiima ja Storm So-Run Joker Vert 06 -jigi.

 

Kireitä Siimoja!

 

 

Katso myös:

 

Kuhan Perinteinen heittojigaus >>

Mikrojigaus >>

Vaappujigaus >>