Syyspäivänä hauelle kelpasi vain kultakala

Syyspäivänä hauelle kelpasi vain kultakala

74-senttisen hauen nappaamista ei voi sanoa ihmeeksi, mutta minulle se oli kauden suurin rötkäle. Eikä syyskuun lopullakaan ollut kaloja tarjolla jonoksi asti, vaan tälläkin kalastuskerralla luulin jääväni ilman saalista: koetin virran vierttä, lumpeikon reunaa, lahden poukamaa, kaislikon keskustaa. Koetin kaksiosaisella vaapulla, lusikkauistimella, räikeällä ja tummalla. Mikään uistin ei tuntunut tehoavan tuona päivänä edes ahvenen verran.

Syyspäivänä hauelle kelpasi vain kultakala

Juuri kun olin ajatellut, että laittaisin viimeisen uistimen kokeiluun ja soutaisin vain pienen lenkin ennen mökille paluuta, tärppäsi. Tunsin heti, että uistin oli hyvin kiinni ja kala oli raskas. Hauki oli virkeä, joten onneksi tällä kertaa siiman jatkeena oli tuliterä peruke. Kuvistakin voi todeta, että näille hampaille peruke oli todellakin tarpeen! Pienimuotoisen väsytyksen jälkeen 2,5 kiloa haukea päätyi veneen pohjalle ja seuraavina päivinä lautaselle.

Syyspäivänä hauelle kelpasi vain kultakala

Mielenkiintoisen tästä kalastuskerrasta teki se, että hauki tärppäsi Stormin Live Kickin' Shad 12 cm -pehmovaappuun, jonka väri oli kultakala. Olin testannut kyseistä uistinta kerran aiemmin ja ihastunut sen hienoon uintiliikkeeseen. Vaapun pyrstö tekee todella luonnollisen näköistä, pehmeää uintiliikettä myös rauhallisessa soutuvauhdissa. Pehmovaappu oli minulle uusi tuttavuus, jota aion testata toiveikkaana toistekin.

Kirjoittaja: 
Essi Rikama
Kuuma vinkki: 
0