Osku ja Jani lähtevät mukaan WPC-karsintaan!

Kirjoittavat kalamiehemme, Osku Valtonen ja Jani Ollikainen, osallistuvat syyskuun 29. päivä Tampereen Pyhäjärvellä järjestettävään World Predator Classicin Suomen karsintaan.

Janilla sitä jo onkin entuudestaan - nimittäin kokemusta kilpakalastamisesta. Jani on aikoinaan kuulunut perhokalastuksessa Suomen maajoukkueeseen, joten kilpailu kalastuksessa on tuttua juttua hänelle.

Itselläni on vyöllä tasan yksi kalastuskilpailu kuluvan vuoden keväältä. Osallistuin innolla ja kalastin siitä nauttien. Jos teki mieli ihailla maisemia, ihailin. Onhan Saaristomeri joka ikisenä päivänä ihailun arvoinen, varsinkin kun kisaviikonlopulle osui mitä parhaat kalakelit. Maisemien tuijottelu saattoi maksaa yhden tai kaksi merkintää tuloskortille, mutta sielu nautti kyllä täysillä.

Kalastaessa myös maisemat saattavat viedä mennessään...

Nyt on tähtäin asetettu siihen, että yhden päivän ajaksi 29.9. laitamme maisemien tuijottelun ja ihailun sivuun ja keskitymme vain ja ainoastaan kalastamiseen. Ensimmäiset treenit on pidetty ja niistä raportin pääsee lukemaan täältä.

Kisassa kohdekaloina ovat ahven, kuha ja hauki. Tämä tarkoittanee sitä, että suurin osa ajasta vedessä uivat erilaiset ja erikokoiset jigit. Toki haukea varten mukaan lähtee myös järeämpää kalustoa, shadeja, jerkkejä ja isoja vaappuja.

Pieni hauki käy pieneen vieheeseen, iso hauki SUURhaukivieheeseen

Tärkeintä on kuitenkin toimiva ja luotettava kalusto. Ei kannata uittaa sellaisia vieheitä, joilla ei ole saanut kalaa. Tämä kesä on ollut meille Janin kanssa varsin kalaisa ja olemme saaneet lukuisia pannukarkeita ahvenia niin erilaisilla jigeillä kuin myös Stormin Gomoku spinnerbaitilla.

Kilpaillessa pitää panostaa myös saaliin dokumentointivälineisiin

Muutoinkin Stormin ja Rapalan vieheiden sekä Shimanon kelojen ja vapojen ympärille rakentuu herrojen kisapäivän kalusto. Seuraa Oskun ja Janin kisamatkaa ja etenkin siihen valmistautumista Kireiden siimojen blogin kautta ja myös osoitteessa oskuvaltonen.fi

Kireitä siimoja kisaajille!

Ajankohdat: 
Kalalajit: 
Kirjoittaja: 
Jani ja Osku
Kuuma vinkki: 
0