Helteistä kesäuistelua Turun Airistolla

Jasmin, uistelua Airistolla

Jälleen kerran suuntasin kohti suosikkikalapaikkaani, Airistoa. Keli oli mitä kaunein. Aurinko paistoi ja lämpöä riitti taivaantäydeltä. Aamulla vielä töissä ollessani katselin ikkunasta mustaa taivasta ja kuuntelin ukkosen jyrinää. Onneksi kuitenkin taivas selkeni ja ilma suosi tällä kertaa minua.

Päivällä ennen saapumistani, kalakaverini Metsästys ja kalastus-lehden toimittaja Pekka Salo sekä kalaopas Kari Hokkanen olivat saaneet mukavasti haukia ja kuhia. He olivat saaneet myös vähän isomman vonkaleen tärpin, mutta kala oli kuitenkin päässyt irti. He olivat aloittaneet jo aamusta kalastuksen ja nyt liityin heidän seuraansa.

Aloitimme laskemalla Rapalan tehovaaput asemiin ja aloimme kiertää kala-apajia. Odotukset olivat jälleen kovat. Evästimme voileivät pikaisesti ja nautiskelimme auringon paisteesta sekä ennen kaikkea Turun häikäisevän kauniista saaristosta.

Hetken kalastettuamme, ensimmäinen hauki iski vaappuun. Yllätys yllätys, hauen valinta oli Rapalan Scatter Minnow. Samainen vaappu maistui hetken päästä myös 2,5 kilon kuhalle. Fiilikset olivat hyvät ja saalista jälleen veneessä. Ottivärinä toimi keltainen Rapalan SFC-väri. Myös pinkin väriset vaaput tuntuivat toimivan. Samalla kun kalastimme, teimme Pekan kanssa juttua IGFA:n maailmanennätyksistäni, joka tulisi Metsästys ja kalastus-lehteen. Kuulin Pekalta myös paljon hänen kalastusretkiltään eksoottisilla vesillä. Kuultuani sinimarliineista Costa Ricalla ja kalastuksesta Thaimaassa aloin haaveilla matkasta kaukomaille.

Kävimme kiertelemässä vielä kalapaikkoja ja vaihtelimme vaappujen värejä ja malleja. Kala tuntui kuitenkin olevan kohtalaisen passiiviselle syönnillä. Lieneekö tyven ja paahtava keli syynä tähän. Loppujen lopuksi saalista oli kymmenkunta kalaa veneessä, kuhia, haukia ja muutama ahven. En olisi malttanut lopettaa millään kalastusta, mutta seuraavan päivän aamuvuoro pakotti meidät rantaan. Jälleen kerran sain nauttia kalastuksesta, luonnosta, hyvästä seurasta ja leppoisasta meiningistä luonnonhelmassa. Aurinkoisia kalastushetkiä ja kireitä siimoja!

 

-Jasmin

Kalalajit: 
Kirjoittaja: 
Jasmin