Haukinyytti avotulella maistuu aina - Essin blogi

Haukinyytti avotulella maistuu aina

Haukinyytti avotulella maistuu aina

Moneen ruokapöytään kuului vielä 1950-luvulla hauki, mutta nykyään se jakaa ruokakalana monien mielipiteet. Osa ei syö haukea muuta kuin pyöryköinä, jos ollenkaan. Jotkut taas valittelevat hauen ruotoisuutta. Monen kalastajan saalis on kuitenkin hauki, eikä mainiota ruokakalaa kannata kaihtaa.

Tässä toimivaksi todettu helppo resepti, jota voi tuunata oman maun mukaan. Tämän jälkeen hauen maukkautta ei tarvitse enää epäillä. Annos riittää kalan koosta ja ruokailijoiden nälkäisyydestä riippuen 24:lle. Lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi keitetyt uudet perunat.

 

Tarvitset:

nahaton haukifile (0,51 kg)

suolaa

puolikas sitruuna tai pekonia

noin 300 g vihreitä pakastepapuja

nippu tilliä

nippu ruohosipulia

23 reilua sipulia

noin 200 g herkkusieniä tai muita sieniä

voita

vettä

 

Tee näin:

1. Fileoi ja suolaa hauki. Laita yön yli jääkaappiin.

Haukinyytti avotulella maistuu aina 

2. Katkaise reilu siivu foliota ja käännä sen ulkoreunat ylöspäin. Lorauta keskelle öljyä ja noin 1 dl vettä. Voit maustaa myös lorauksella olutta. Levitä kourallinen vihreitä papuja folion päälle. Haukifile lasketaan papujen päälle niin, että se jää aavistuksen koholle foliosta. Laita fileen päälle muutama siivu sitruunaa, reilusti tilliä, ruohosipulia ja loput pavut. Sitruunan sijaan suoraan hauen päälle voi laittaa myös pari siivua pekonia.

Haukinyytti avotulella maistuu aina

3. Kuullota noin 200 g herkkusieniä ja 23 sipulia voissa. Levitä ainekset tasaiseksi peitoksi fileen ja muiden ainesten päälle. Lisää vielä muutama reilu nokare voita, etenkin jos et käytä pekonia.

Haukinyytti avotulella maistuu aina

4. Kääri folio kiinni. Voit vielä kääräistä toisen folion nyytin alapuolelle, jotta ainekset eivät pala. Paista avotulen päällä ritilällä noin 30-40 minuuttia.

Haukinyytti avotulella maistuu aina

5. Nosta kypsynyt ruoka esimerkiksi puulankulle ja tarjoile. 

Haukinyytti avotulella maistuu aina

Kirjoittaja: 
Essi Rikama
Kuuma vinkki: 
0