Hauen kalastus jatkuu

Tuossa pari postausta aikaisemmin kirjoitin siirtyväni käyttämään ismete-kalastuksessa liimauspuristimia vapatukina. Liimauspuristimet onkin nyt käytössä, mutta ei ihan sillä tavalla kuin olin ajatellut. Tarkoituksena oli kalastaa niin, että vippa on kiinni puristimessa. Testasinkin tätä vipan kiinnitystapaa kauden ekalla reissulla, mutta jotenkin en vaan oikein tykästynyt siihen. Niinpä siirsin vipat takaisin entiselle paikalle vavan kärkeen. Liimauspuristimelle löytyi sopiva paikka etummaisesta kädensijasta. Nyt tuntuu olevan toimvia systeemi. Vapatuetkaan ei enää hajoile joka toisella reissulla, kuten kolmijaloilla oli tapana. Ehdin hankkia parin vuoden aikana about 15 kolmijalkaa ja niistä on enää kolme toimintakunnossa. Suosittelen siis kaikille lajin harrastajille liimauspuristimiin siirtymistä.

Tältä näyttää nykyinen kokoonpano

Alkuvuoden ismetauskelit on ollu aika kehnoja. Kirkkaille ensijäille ei päässyt ollenkaan. Ja kun jää alkoi kantaa, tuli taivaalta heti parikymmentä senttiä lunta päälle. Mutta kelit on mitä on, ei niille mitään voi. Hauen on kuitenkin syötävä vaikka lunta olisi enemmänkin. Ja kun käy ahkerasti kalassa, osuu pakostakin joskus hyvälle syönnille.

Eilen ei ollut mikään erityisen hyvä syönti, mutta jotain aktiviteettia kuitenkin oli. Pariin otteeseen käytiin täkykalaa ainoastaan puraisemassa. Yhden pienen hauen karkuutin reiän alla ja yhden kalan sain ylös asti. Painoa  kyseiselle hauelle oli kertynyt jotain neljän kilon verran, siis noin pikaisesti arvioituna. Kala kun ei ollut vedestä pois paljo kymmentä sekuntia kauempaa. Sen aikaa vaan, että kaveri sai otettua kuvan.

Koukut irti reiässä...

... pikainen valokuvaus ja hauki takaisin kasvamaan

Kirjoittaja: 
Juha Ojaharju