Ahvenkin herkuttelee Ultra Light Crankilla - Essin blogi

 

Ahvenkin herkuttelee Ultra Light Crankilla

Kuluva kesä on suosinut lämpimillä keleillään myös kalastajia. Itse ehdin kalaan vasta kesäkuun puolella, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja kalastushan on siitä mainio laji, että jokainen kuukausi, päivä, sää ja kellonlyömä luovat harrastukseen uudenlaiset puitteet, joihin voi vastata muun muassa viehevalinnalla. Harrastuksen voi siis aloittaa milloin vaan, mutta mieluiten heti!

Kesän ensimmäinen saaliini oli varsin perinteinen, mutta komea. Koskelle soudellessani päätin heittää vetoon kolmesenttisen Rapala Ultra Light Crankin, koska ajattelin, että sillä on helppo tehdä ensimmäiset heitot myös kosken alla. Virtapaikalla riittää puuhaa ankkurin kanssa, joten koskikalastuksen makuun pääsee nopeammin, kun perukkeen (tai suoraan siiman) päässä on jo valmiiksi tilanteeseen sopiva vaappu. Muutama airon veto, ja vavan pää alkoi jo nykiä. Hyvänkokoinen ahven tärppäsi Ultra Light Crankiin.
Rapala Ultra Light Crankin kerrotaankin sopivan hyvin hieman syvemmässä vedessä viihtyville ahvenille, taimenille ja kirjolohille. Tämä vaappu täytyykin ottaa vakituisempaan käyttöön myös koskella! Kelluvan vaapun uintiliike on vahvasti potkiva hitaassakin nopeudessa, ja ainakin tähän ahveneen se tehosi heti. Vaappu on kelluva, mutta se sukeltaa jopa 1,2–2,4 metriin saakka. Räminäkuulien helinä tekee vaapusta vieläkin houkuttelevamman.
Ultra Light Crank -vaappua on muuten erittäin mukava heitellä, koska se lentää pitkälle ja se on helppo heittää haluamaansa pisteeseen. Koskessa kelluva ominaisuus mahdollistaa vaapun "valuttamisen" virrassa. Tärppäisiköhän tähän vaappuun seuraavalla kerralla jalokala?
Kirjoittaja: 
Essi Rikama
Kuuma vinkki: 
0